Hoe groenten kruiden? Of anders gezegd: welke kruiden en specerijen zijn de beste smaakmakers voor groenten?
Ontdek hieronder welke kruiden en specerijen het beste bij een bepaalde groente passen en hoe deze helpen de smaak van de groente versterken. Kruiden geven een extra “touch” aan je eten en maken deze frisser, pittiger, pikanter…. Kruiden zitten bovendien boordevol vitamines en mineralen.
Klik op de naam van onderstaande groenten om te ontdekken welke kruiden er uitstekend mee samen gaan:
- aardappelen,
- aardperen,
- andijvie,
- asperges,
- aubergines,
- bloemkool,
- boterrapen,
- broccoli,
- champignons,
- courgette,
- erwten,
- groene kool,
- komkommer,
- prei,
- princesseboontjes (sperziebonen),
- rapen,
- rode kool,
- schorseneren,
- selder,
- sla,
- spinazie,
- spruitjes,
- tomaten,
- uien,
- witloof,
- witte kool
- en wortels.
Meer over kruiden op: https://nl.wikipedia.org/wiki/Kruid_(keuken).