Zelf Mexicaanse kruidenmix maken
Op het menu vandaag: chili con carne. We deden het op basis van het recept dat je op deze link vindt (een alternatieve versie met pasta). De pasta kookten we wel apart. In het ingrediënt staat: “we voegen Mexicaanse kruiden toe”. Mexicaanse kruiden kun je kant en klaar kopen. Wij maken ze liever zelf; heel moeilijk is het niet.
Wat hebben we nodig:
- Peper en zout: als basis van quasi elke kruidenmix.
- Komijn: geeft de typische toets aan chile con carne. De ietwat zoete, aardse smaak.
- Paprikapoeder: naast komijn de basis van deze kruidenmix. Wij gaan voor de milde, zoetige variant die aansluit bij komijn.
- Knoflookpoeder (behalve als je voor verse knoflook gaat): de zoete en intense smaak ervan is een ideale combinatie met komijn en paprikapoeder.
- Gemalen chilipoeder: uiteraard afhankelijk van je appetijt voor pikant. Indien liever niet te pittig, best zuinig mee omspringen.
Verhouding: 4/10 komijn, 3/10 paprikapoeder, 2/10 knoflook en 1/10 chili. Aanvullen met peper en zout dus.