Ga naar de inhoud

Verse muntthee

verse munttheeDat munt een kruid is met veel geneeskrachtige eigenschappen, kunt u lezen op deze bijdrage. Logischerwijze is verse muntthee dan ook een ontzettend gezonde drank … en ook lekker. Bovendien is deze thee zeer eenvoudig om (zelf) klaar te maken. In zijn puurste vorm heb je enkel blaadjes munt nodig en (kokend) water. Wij voegen nog wat honing toe en twee blaadjes salie. Zorg wel dat de verhouding munt versus salie 90-10 is, zodanig dat munt de dominante smaak is. Salie en honing mogen gerust achterwege gelaten worden als dit niet je ding is.

Werkwijze:

  1. Doe de (blaadjes) munt in een theekop alsook een tweetal blaadjes salie. Snipper ze fijn met een kruidenschaar. Er bestaan ook speciale theetassen of theepotten om het “groen” gescheiden te houden van de thee. Wij vinden dit echter niet nodig.
  2. Giet kokend water bij de muntblaadjes en laat een tiental minuten trekken.
  3. Wanneer de thee enigszins afgekoeld is, doe je er honing bij (hoeveelheid hangt af van hoe zoet je je thee wil). Honing erbij gieten wanneer het water net uit de koker komt, maakt dat de honing alle geneeskracht verliest. Even geduld dus..

Santé!